Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kun Péter emlékére
  2023-07-15 21:45:17, szombat
 
 







KUN PÉTER EMLÉKÉRE


Csak 25 éves volt... Olyan fiú, akiért rajongtak a lányok. Mellette pedig piszkosul tudott gitározni. És még ma is megtehetné, ha 30 éve, 1993. július 10-én hajnalban valaki megfogta, megfoghatta volna a kezét, hogy ne! Akkor ma is élne a százhalombattai Kun Péter, az Edda mindig vidám, mosolygós gitárosa, akit az együttes testőre gázolt halálra a Velencei tónál. A 70-es út 47-es kilométerköve azóta is az Edda-rajongók legszomorúbb zarándokhelye.

Pedig minden olyan szépen indult. Tehetséges volt, jóképű, igazi rocker, akinek megadatott, hogy a kor egyik legnépszerűbb bandájában, az Eddában gitározhat. A föld felett járt.

A hagyományos, velencei tavi Edda-táborra is úgy készült, mint egy kisgyerek. A föld felett járt, mert a fiatal kora ellenére az ő szólóitól alélt el a közönség, és mert már tudta, hogy a barátnője négy hónapos terhes.

Egy átlagos pénteki nap volt. Sok napsütés, meleg idő. A MOL-nál aznap 56 forint volt a gázolja ára, volt aki használt Lada Samarát vagy kocka Ladát keresett hirdetésben, az isztambuli hat napot pedig 7990 forintért kínálta egy utazási iroda.

A Velencei tónál pedig ezen az estén ünnepeltek. Gömöry Zsoltot, a banda tagját, mert gyereke született és születésnapja is volt. Ittak. Leginkább bort. Kun Péter is ivott. De nem lett volna ezzel semmi baj. A baj azzal volt, hogy a fiatal gitáros az imádott motorját is magával vitte a Velencei tóhoz.

Egy szponzor nem sokkal korábban két choppert ajánlott fel az Eddának használatra. Kun Péter viszont egy gyorsabb motorra vágyott és kijárta a frontember Pataky Attilánál, hogy az egyik motor sportos legyen. Egy bivalyerős FZR 600-as Yamahát kapott. Imádta, szerelmemnek hívta.

Azon a hajnalon pedig ahelyett, hogy lefeküdt volna aludni, kitalálta, hogy még motorozik egyet. ,,Teszek még egy kört a szerelmemmel" - mondta és már ment is. Nem kellett volna. De a legszörnyűbb az egészben, hogy nem azért halt meg, mert ittasan ült motorra.

Mikor elviharzott a szálloda elől, a barátnője aggódni kezdett, ő szólt az együttes egyik testőrének, hogy menjenek utána. A testőr is ivott, de segíteni akart. Bepattant a Chevroletbe Kun kedvesével együtt és gázt adott.

Annak ellenére is, hogy az egyik kereke korábban defektet kapott, így csak egy ideiglenes pótkerék volt a kocsin. Olyan, amellyel az ember elgurul a következő benzinkútig és segítséget kér.
Kun Péter közben meggondolhatta magát, mert a 70-es út 47-es kilométerkövénél leállt a motorjával és épp arra készült, hogy megfordul. Hazamegy és kialussza magát, hiszen este koncert. Az út közepén állt keresztben a Yamahával, amikor a kanyarból kivágódott nagy sebességgel a Chevrolet. Pillanatok alatt történt mindent. A gitárosnak esélye sem volt, az orvosok szerint az ütközés pillanatában meghalt.

Pataky Attila már aludt, úgy ébresztették fel, hogy nagyon nagy baj van. Ő találta ki azt is, hogy a sátrakban alvó több száz Edda-rajongónak nem fogják egyből elmondani, hogy mi történt. Ismerte őket, félt, hogy néhányan kárt tesznek magukban. Előbb csak azt mondták délelőtt, hogy Kunost kisebb baleset érte, vége a tábornak, nem lesz este koncert, mindenki menjen haza.
De maradtak. Mintha megéreztek volna valamit. Estére így Pataky Attila kiállt a színpadra és elmondta, Kun Peti nincs többé. És sajnos igaza lett. A beszámolók szerint egy lány késsel összeszurkálta magát, másik kettő pedig a kézfején próbálta felvágni az ereit.
Kun Péter meghalt. Aztán öt hónappal később megszületett a kislánya, aki sosem láthatta az apját. A tehetséges gitáros halála után az Edda folytatta, a következő albumot az emlékének ajánlotta, az együttes rajongói viszont azóta sem feledik a hosszú hajú, mosolygós srácot, aki úgy festett a színpadon, mint valami világsztár.

Egyszer megkérdezték tőle, hogy melyik a kedvenc Edda-száma. Hamar jött a válasz:

Éjjel érkezem.

Sajnos 26 éve hiába várjuk...

Nyugodj békében, Kun Péter!







Kun Péter Kunos emlékére ( Edda - Lelkünkből )

Link



Triton-Álnokság
/Egy százhalombattai koncert abból az időből amikor a Kun Peti a katonaság és a Kanguru után újjáélesztette a zenekart. Azt hiszem 1989.
Kun Péter-gitár, ének, Tobola Csaba-dob. Andrics László-basszus/

Link



Kun Péter sírjánál...

Link








Kun Péter (Pusztaszabolcs, 1967. október 29. - Velence, 1993. július 10.) magyar rockzenész, az Edda Művek tagja.

Édesapja hivatásos zenész volt, rendezvényeken, lakodalmakban játszott. Gyerekkorában Pusztaszabolcsról Százhalombattára költöztek. Apai segítséggel indult meg zenei képzése, szülei negyedikes korában íratták be zeneiskolába, gordonka tanszakra. 1979-ben kapott egy akusztikus gitárt, s ettől kezdve rövid ideig mindkét hangszeren képezte magát, végül a gitár mellett döntött. 1981-től több amatőr zenekarban játszott. Emellett hétvégenként édesapjával zenélt esküvőkön és bálokon. Saját maga kereste meg első komoly hangszere árát, egy professzionális, B.C. Rich márkájú gitárt.

1984-ben megalapította a Triton együttest (tagok: Bárkányi ,,Bárisz" Zsolt, Csarnoki ,,Csaresz" Antal, Tobola ,,Csákó" Csaba), amelyben énekelt és gitározott. Stílusuk klasszikus heavy és power metal keveréke volt gazdag dallamvilággal. Az együttest a katonai szolgálat zilálta szét.

Ez idő alatt néhányszor felléptek Százhalombattán, különböző városi rendezvényeken, majd Bárkányi szögre akasztotta a hangszerét. Ekkoriban egy másik battai együttes, a Magazin is széthullott, így Csordás ,,Levi" Leventével és Hangyássy ,,Manca" Lászlóval kiegészülve 1988-ban megalakult a Sing Sing (Kun, Csarnoki, Tobola, Csordás, Hangyássy). Zenei nézeteltérések miatt Kun kilépett, majd megalapította az Új Tritont, Andrics Lászlóval (a katonaság alatt barátkoztak össze) és Tobola Csabával. Próbált kitörni a százhalombattai közegből, ismertebb akart lenni, ezért felfüggesztette az Új Tritont. 1989-ben mindhárman beszálltak a Kanguru zenekarba, amiből Boros ,,Pöpi" Péter a Sing-Singbe távozott. 1990 végén csatlakozott a Pokolgéphez, az Oment megalapító Nagyfi László helyére. Lemezfelvétel azonban nem készült vele, mivel 1991 tavaszától az Edda Művek gitárosa lett, a május 1-jei Pecsa-koncerten mutatkozott be. Az együttes új erőre kapott a tehetséges, fiatal gitárossal. Ekkoriban a Yamaha szponzorálta a bandát, hangszerek mellett motorkerékpárokkal is. Bár a hivatalos fotókon choppereken pózoltak, Kunt inkább a gyorsasági stílus vonzotta.

Az 1993. július 8-11. között Agárdon megtartott, harmadik Edda-táborban lépett fel, amikor július 10-én hajnalban, Yamaha motorjával Velencén, a 7-es főút 47-es kilométerénél halálos kimenetelű közlekedési balesetet szenvedett. A koncert utáni zsibongást akarta kiszellőztetni az éjszakában. Meg akart fordulni az úton, de az utána küldött testőr személygépkocsijával halálra gázolta. A baleset helyszínén emlékmű áll. Pont azon a napon halt meg, amikor barátnőjével megismerkedésük 3. évfordulóját tartották volna, aki épp akkor volt négy hónapos terhes. Temetésére több ezer gyászoló jelenlétében 1993. július 17-én került sor a százhalombattai katolikus temetőben (sírja a bejárattól balra, a 3B parcellában található).













 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: százhalombattára, kilométerkövénél, százhalombattai, professzionális, felfüggesztette, megismerkedésük, százhalombattán, dallamvilággal, rendezvényeken, meggondolhatta, nézeteltérések, pusztaszabolcs, kiszellőztetni, újjáélesztette, összeszurkálta, születésnapja, kilométerköve, legnépszerűbb, lemezfelvétel, megalapította, zarándokhelye, gyerekkorában, lakodalmakban, kilométerénél, ébresztették, zeneiskolába, pillanatában, szponzorálta, barátnőjével, évfordulóját, hétvégenként, szerelmemmel, szerelmemnek, csatlakozott, legszomorúbb, legszörnyűbb, együttes testőre, föld felett, fiatal kora, barátnője négy, átlagos pénteki, utazási iroda, estén ünnepeltek, banda tagját, fiatal gitáros, imádott motorját, gyorsabb motorra, frontember Pataky, egyik motor, hajnalon pedig, szálloda elől, barátnője aggódni, PÉTER EMLÉKÉRE, Lada Samarát, Gömöry Zsoltot, Pataky Attilánál, Chevroletbe Kun, Pataky Attila, Péter Kunos, Tobola Csaba-dob, Andrics László-basszus, Edda Művek, Gyerekkorában Pusztaszabolcsról Százhalombattára, Sing Sing, Andrics Lászlóval, Tobola Csabával, Nagyfi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einsteinről  Idő  Radikális szeretet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép álmokat!  képre írva  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Bounty krémes  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Sose bánj semmit  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png kutya  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Albert Einstein gondolata  Png telefon  Reggel van  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Németh László tollából  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
együttes testőre, föld felett, fiatal kora, barátnője négy, átlagos pénteki, utazási iroda, estén ünnepeltek, banda tagját, fiatal gitáros, imádott motorját, gyorsabb motorra, frontember Pataky, egyik motor, hajnalon pedig, szálloda elől, barátnője aggódni, együttes egyik, egyik kereke, ideiglenes pótkerék, ember elgurul, következő benzinkútig, kanyarból kivágódott, gitárosnak esélye, orvosok szerint, ütközés pillanatában, sátrakban alvó, beszámolók szerint, lány késsel, kézfején próbálta, tehetséges gitáros, következő albumot, emlékének ajánlotta, együttes rajongói, hosszú hajú, kedvenc Edda-száma, százhalombattai koncert, időből amikor, akusztikus gitárt, gitár mellett, katonai szolgálat, másik battai, katonaság alatt, százhalombattai közegből, május 1-jei, hivatalos fotókon, gyorsasági stílus, 7-es főút, koncert utáni, utána küldött, baleset helyszínén, napon halt, százhalombattai katolikus, bejárattól balra, százhalombattára, kilométerkövénél, százhalombattai, professzionális, felfüggesztette, megismerkedésük, százhalombattán, dallamvilággal, rendezvényeken, meggondolhatta, nézeteltérések, pusztaszabolcs, kiszellőztetni, újjáélesztette, összeszurkálta, születésnapja, kilométerköve, legnépszerűbb, lemezfelvétel, megalapította, zarándokhelye, gyerekkorában, lakodalmakban, kilométerénél, ébresztették, zeneiskolába, pillanatában, szponzorálta, barátnőjével, évfordulóját, hétvégenként, szerelmemmel, szerelmemnek, csatlakozott, legszomorúbb, legszörnyűbb, jelenlétében, megszületett, megkérdezték, széthullott, benzinkútig, sebességgel, édesapjával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3139
  • e Hét: 22958
  • e Hónap: 62779
  • e Év: 240654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.